Comtrade Converter

Användarinstruktioner
Comtrade-konverteraren kan läggas i valfri mapp och köras direkt på den dator där konverteringen ska ske. Det går eventuellt att först välja en giltig mall med konfigurationer att utgå ifrån (.ini-fil). Därefter specificeras den fil som ska konverteras (.log-, .txt-, .xls- eller .xlsx-fil). Programmet medför möjligheter till ändring av värden, till exempel kanaler, stationsnamn och frekvens för mätningen.

​​​​​​​En förhandsgranskning blir tillgänglig så fort en vald fil lyckats läsas av programmet. Denna förhandsgranskning ger en exakt representation av de filer som skapas genom knappen längst ner till höger. Notera att manuella ändringar av filen låser programmets egna kontroller för att undvika fel.
Bra att tänka på
De filer som läses av programmet måste innehålla korrekta separationer. Se möjliga alternativ genom att kryssa ur "Låt programmet automatiskt känna av separationstyp" och bläddra i rullgardinsmenyn.

Om en fil inte kan öppnas, säkerställ att denna fil inte används av övriga program och försök igen.

Versionsinformation
Den senaste versionen av denna mjukvara är v 1.6.1.